zondag 22 april 2018

Sprookjesbos

Vorig jaar kwam ik  zomaar toevallig deze foto tegen op internet.Het leek me een zwaar gephotoshopt plaatje. Toen ik echter verder ging zoeken, bleek deze magische plek werkelijk te bestaan. En niet ergens ver weg in Nieuw-Zeeland of zo, maar in België, nog geen twintig kilometer van Brussel.

Het Hallerbos, zo heet het. De tweede helft van april is de beste tijd om te gaan, dan staan de wilde hyacinten in bloei en  is een groot deel van het bos bedekt met een paars tapijt. Dit leek me een bijzondere ervaring. Stond dus op mijn lijstje, en ... gisteren ben ik er geweest!

Afgelopen vrijdagmiddag reden meneer Fluitekruid en ik eerst naar Brussel, een stad die ik vreemd genoeg nog niet eerder bezocht had. Om de een of andere reden trok deze plek me nooit zo, maar dit bleek ten onrechte. Wat een fijne, relaxte stad.
 

Er is bijna geen autoverkeer in de oude binnenstad. In de met keien geplaveide kronkelstraatjes wemelt het van de terrasjes waar mensen tot 's avonds laat nog zitten te eten. De sfeer is gemoedelijk, de porties eten bourgondisch (met grappige namen als stoemp en waterzooi), op straat wordt muziek gemaakt, en je hoort werkelijk alle talen spreken. Brussel heeft ook een paar prachtige parken, waar iedereen van het zomerse weer aan het genieten was. Zo hadden we - op nog geen twee uur rijden van Rotterdam - toch een echt 'buitenland'-gevoel. Dat het zevenentwintig graden was, hielp uiteraard mee. :-)

Vanmiddag waren we alweer thuis. Het grappige is dat tweeënhalve dag ook altijd veel langer lijkt te duren, alsof je een week op vakantie bent geweest (mede om die reden ben ik altijd gek op dichtbije weekendjes weg).


Het Hallerbos was echt de kers op de taart. We zijn  er gisterenochtend al heel vroeg heen gegaan, om half negen, en toen was het er nog heerlijk rustig. En wat een timing...


5 opmerkingen:

 1. Hing er ook een heerlijke geur van hyacinten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lief dat je dit met ons deelt. En inderdaad..geurden ze ook zo lekker?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het is jammer ik geen geur kon filmen, zodat alleen de beelden en geluiden van het bos erop staan. Want het rook heerlijk zoet, maar veel subtieler dan de hyacinten uit het tuincentrum. Gelukkig maar, want daar krijg ik altijd koppijn van. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een mooi sprookjesbos! En die kleine uitjes vind ik ook altijd heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het ziet er inderdaad supermooi uit dit sprookjesbos. Volgend jaar moet ik dit ook maar eens gaan opzoeken.

  BeantwoordenVerwijderen