zaterdag 14 april 2018

Ach, zo is het allemaal best te doen... :-)

Het lijkt wel of de lente elk jaar spectaculairder wordt. Twee of drie zonnige voorjaarsdagen zijn al genoeg om maandenlang ingehouden groeikracht te laten exploderen.


In mijn tuin en de tuintjes er omheen lijkt het alsof het gesneeuwd heeft.

Vrolijk gestemd door al dit moois, begon ik de dag maar met een Geefactie.


Ik heb 'Leve de vrijheid' van Tom Hodgkinson pas weer eens herlezen, en besloten dat het tijd werd er iemand anders blij mee te maken. Het meeste pas ik al toe: ik woon klein en eenvoudig, jaag geen carrière na en doe niet aan de mode mee. Ik slaap graag uit, speel ukulele en besteed mijn tijd zo veel mogelijk aan de dingen die ik graag doe en de mensen waarvan ik hou. En voor zover ik iets niet toepas (ik leef niet zelfvoorzienend, bak zelden brood, en het lukt me ook nog niet erg om supermarkten te mijden), vind ik dat eigenlijk ook wel prima (je moet een aantal slechte eigenschappen overhouden, niet waar, anders word je onuitstaanbaar...:-)) Maar ik hoop dat het boek gevonden wordt door iemand bij wie al die ideeën inslaan als een bom, en dat diens leven daarna nooit meer hetzelfde zal zijn.

Omdat ik dan toch geen supermarkten ging mijden, vergezelde ik meneer Fluitekruid meteen maar naar de Chinese supermarkt in Het Oude Westen. Morgen komen er vrienden hotpotten, en we zijn helemaal los gegaan met de aankoop van dingetjes die lekker zijn in de bouillon: o.a. visballetjes, garnalen, dumplings, groentjes en rare paddenstoeltjes. Het was een feest van niet-herkenning in onze boodschappenwagen! Heerlijk, al die vreemde pakjes en zakjes bij elkaar.


Onderweg zagen we toevallig net een Gelukswandeling voorbij komen. De ouderen van verzorgingstehuis Antonius Binnenweg gaan zo'n beetje maandelijks op stap...Voor we naar huis gingen aten we, tenslotte, een warm charsiu-broodje van de Chinese bakker (omdat die broodjes schandalig lekker zijn,  ik zelf geen brood bak, en bakkers ook moeten leven).

Wat een traktatie! In Rotterdam Noord heb je bijna geen Chinese bakkers. Soms moet je toch weer eens je horizon verbreden en twee wijken verderop kijken, maar dan heb je ook wat. (Jawel, als het lente is, dan word ik een kosmopoliet en gooi ik helemaal m'n haar los...)

O ja, en ook op de kinderboerderij waar ik werk vieren we het voorjaar, met een enorme geboortegolf.  De aanblik van dat jonge spul wil ik graag met jullie delen (bij de tweede foto moet je heel goed kijken voordat je het jonge spul ontdekt, dat zit een beetje verstopt :-))Ach, zo is het allemaal best te doen.

4 opmerkingen:

  1. Oh, wat fijn om te lezen. Ook al ben je het niet met Tom eens dan nog is het een amusant boek om te lezen. Volgens mij zouden ze het op school moeten behandelen. In plaats van wiskunde ofzo. Lieve foto met de kuikentjes :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja,het is echt een geweldig boek, ik heb er veel aan gehad. Het gaf me de bevestiging dat ik op de goede weg was. Dat niet ik gek was, maar die overspannen calvinisten die doen alsof er niets anders in het leven bestaat dan werk.

      Verwijderen