zaterdag 9 januari 2016

Jawel, we zijn er nog!

Op de valreep nog allemaal de beste wensen voor 2016...


2015 was voor mij een fijn jaar om op terug te kijken, want: het jaar waarin ik weer opkrabbelde! Gaandeweg kreeg ik meer energie en kon ik weer meedoen met alles wat ik leuk vind: natuurlessen geven, dansen, tijd doorbrengen in goed gezelschap, zwemmen, wandelen, muziek maken, uitgaan, weer naar school, opruimen, spullen weggeven, iets kunnen betekenen voor de mensen om me heen.

Qua ellende in de wereld, terreurdreiging etc, was het natuurlijk wel weer ruk, en 2016 is op z'n zachtst gezegd ontmoedigend begonnen, met die massa-aanranding in Keulen. Ik weet niet wat ik met zulk nieuws moet, en ook niet wat ik erover moet schrijven. Het zoveelste verhaal van hoe verbijsterd, kwaad en verdrietig ik hier van word, en hoe 'afschuwelijk' het allemaal is wat mensen elkaar aandoen? Het voegt niks toe. Er zijn al zoveel meningen, overal, de hele dag. En eigenlijk is mijn mening dat ik ook niet weet hoe we dit soort problemen moeten oplossen. Het enige wat ik kan bedenken is: zelf proberen vriendelijk te blijven voor mijn medemens, en hopen dat een ander dat ook doet. En alleen dat, daar heb ik mijn handen al vol aan...

Dus komt het nog steeds niet zo van schrijven. En op de een of andere manier komt het ook bijna niet van blogs lezen van anderen (sorry).

Wel ben ik - voornamelijk - aan het genieten van het feit dat ik er nog steeds ben, want ondanks al die hufterigheid en wreedheid op de wereld vind ik dit nog steeds een prachtige planeet, en het leven zeer de moeite waard. Gelukkig gebeuren er ook nog heel veel goede dingen!


Ander jaaroverzicht 2015: Vertrouwen in de mensheid

En de angst wordt minder. Ik leef van dag tot dag.


Maar: durf ook al weer plannen te maken voor over - pak weg - een half jaar, of zelfs een jaar. Weer gaan joggen (ben al een keer geweest), varen op de Waddenzee, meer wandelen, consuminderen, supermarkten mijden, vrijwilligerswerk doen, naar Oerol, weer op vakantie met Bosjuweel, zangles nemen, sparen voor een verre reis het jaar daarop. Plannen maken is gewoon leuk, en of je ze uiteindelijk kunt uitvoeren weet toch niemand. Maar dan heb je in ieder geval de voorpret gehad!

'May Death find you alive', luidt een oud Afrikaans spreekwoord wat ik heel erg onderschrijf.

En omdat ik nou eenmaal erg citatengeil ben, vooruit, doen we ook nog deze:
En zo is dat!

7 opmerkingen:

 1. Fijn om weer van je te lezen.Op naar een goed jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om je weer terug te lezen! Hoop dat 2016 een topjaar mag worden voor jou! liefs en alvast een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dabkjewel, ver-greetmenietje, dat is erg lief van je. Hoop voor jou hetzelfde!

   Verwijderen
 3. Ja wat leuk, je bent er nog. En wat een ellende inderdaad met Keulen. Daar word je toch helemaal ellendig van. En nu is Bowie ook nog overleden. Maar toch, today is my favvorite day.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo is dat! En ik denk dat dat oude afrikaanse spreekwoord zeker op Bowie van toepassing was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee, wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je weer energie voor tien hebt!

  BeantwoordenVerwijderen