donderdag 13 augustus 2015

ZomerGelukkig kon ik dit jaar WEL weer meedoen met het optreden tijdens het Flamenco Festival (nooit gedacht dat ik nog 'ns zuurstokroze zou dragen op m'n ouwe dag...)... en ook met het ukulele-optreden op een volkstuin in Vlaardingen. Vorig jaar had ik dat allemaal moeten missen, het voelde goed om er weer bij te zijn. Na een weekend minfulnessretraite bij Edel Maex (die van de cd-tjes) in West-Malle...


.. was ik (inmiddels helemaal zen, uiteraard) ook weer van de partij bij Bosjuweel Creatieve Vakanties voor verstandelijk gehandicapten, dit jaar met de Theatervakantie. Heb weer de hele week met een grijns van oor tot oor gelopen. Iedereen was lief voor elkaar, niets was raar, we hebben weer veel gezongen, en zelfs een film gemaakt!


Daarna had ik nog een paar weken om te chillen in Rotterdam, onder andere met een picknick bij mijn ex-buuf (helaas net slecht weer die dag, dus het werd een binnen-picknick, maar wel met heel veel lekkers),... lekker lokaal eten, gescoord op de Rotterdamse Oogstmarkt,


en ijsthee op de Dakakker.En na een geslaagd Dranouter Festival  (ja ik ben kind aan huis in België tegenwoordig) zijn meneer F. en ik hersteld van Triggerfinger (wat een heerlijke bak herrie, weer!) aan het strand in de buurt van Oostende. Op stoeltjes, als een kneuterig oud paar...                                                        Oma Fluitekruid                                         Meneer F. (wil mysterieus blijven)

De laatste twee weken gebruik ik om mijn huis drastisch op te ruimen. Ik heb uiteindelijk toch ook maar dat geschifte boek van Marie Kondo gelezen (voor wie het nog niet kent: hier een korte samenvatting), en hoewel ik op een heel andere manier aanpak, heeft het me toch stiekem wel een beetje geïnspireerd. 

Een goed bestede vakantie!

12 opmerkingen:

 1. hallo, welkom terug ;) leuk verslagje ! fijne dag nog ,dag dag :)

  --josie--

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om van je te lezen en dan zoveel moois. Helemaal thuis in je nieuwe huis?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! Moet nog wel wat klusjes doen in de gang en de keuken, maar die hebben geen haast. Het is een fijne plek met ook nog eens veel leuks op loopafstand.

   Verwijderen
 3. Wouw, jij doet tenminste wat met de zomermaanden. En allemaal van die creatieve, vrolijke dingen. Zuurstokroze staat je goed.
  Ik heb toch wel een nieuwe methode ontdekt door de geschifte Kondo. Door alles eerst op de grond te gooien en alleen terug te zetten wat Joy geeft, kun je veel ballast dumpen. Ik heb dit ook bij mijn moeder uitgeprobeerd, en zij was helemaal onder de indruk van deze techniek. En daarmee heb ik, (schrik niet ) 19 vuilniszakken met oude kleding van haar aan een islamitische tempel kunnen schenken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, 19 vuilniszakken, wat goed! Ja, Kondo mag zo gek als een deur zijn, haar methode werkt als een tierelier. Ik dacht altijd dat ik alles redelijk op categorie bij elkaar had staan (boeken bij elkaar, kleren bij elkaar), maar soms bleken zaken toch door het hele huis verspreid te zijn, vooral die categorie van alles wat/frutsels (daar had zij een Japans woord voor) lag op heel veel plekken, en daar heb ik nu 1 kast voor, wat een overzicht ineens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn aanpak is in die zin anders, dat ik haar volgorde niet aan hou (dit keer ben ik juist begonnen met de lastigste categorie: brieven en foto's, daarna waren de kleding en boeken een eitje) en ook niet alles eerst op de grond gegooid heb. En dat ik de spullen niet toespreek alsof het personen zijn. Wat ik vooral een eye-opener vind is het 'doorpakken': nu eindelijk eens 1x GOED opruimen, dan is het daarna alleen nog maar een kwestie van bijhouden. Ik ben nog nooit zo ver gekomen met opruimen als nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, dat alles in één keer goed opruimen werkt voor mij ook. Ik heb de helft van mijn boeken weggedaan een aantal maanden geleden in de Kondo stijl. En ik heb geen behoefte om nieuwe boeken meer te kopen. Nou ja, ik heb een e-book gekocht van lijstjes.info. Ik worstelde altijd met mijn boeken, ik ben nog nooit zover gekomen. Ook heb ik mijn fotoboeken uit elkaar gehaald en de foto's gescanned. De originelen (ook veel weggedaan van vage kerken in het buitenland), passen nu in een schoenendoos.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mijn boekenverzameling ook gehalveerd en had me net als jij voorgenomen geen boeken meer te kopen, maar toen kreeg ik een boekenbon kado en heb ik 'Het Rosie Project' gekocht omdat ik bij de bieb zolang moest wachten... Die heb jij al eens besproken op je blog, echt een goeie tip. Het leest als een film, het is spannend, grappig en ontroerend. En die andere tip van je, het hoorcollege van René Gude 'Ken Uzelve', die heb ik inmiddels ook opgevolgd, maar die heb ik uit de bieb gehaald. Ik heb me voorgenomen om vaker naar de bieb te gaan en niet alles persé zelf te willen hebben. Ben benieuwd hoe lang ik dat volhou...

   Verwijderen
 7. Oh hemel, er is iemand die mijn tips op mijn blog opvolgt! Nu moet ik gaan oppassen, wat ik aanraad op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik hoop dat je een goeie aansprakelijkheidsverzekering hebt! :-)

   Verwijderen