zondag 26 april 2015

Een nieuw begin

Toen ik jaren geleden in mijn straatje in Rotterdam-Zuid kwam wonen, was dat bedoeld als tijdelijk opstapje. Want ik heb veel meer met Noord. Altijd gehad. Daar ben ik geboren, ik werk er al 23 jaar, ken er veel mensen, voel me er het meeste thuis. Dus bleef ik ingeschreven staan als woningzoekende. Je mag er echter heel wat jaren voor uittrekken voordat je eindelijk aan de beurt bent voor een huurwoning.


Dat vond ik niet erg. Want in de tussentijd was ik steeds meer gaan houden van mijn groene straatje en de mensen die er woonden. Er waren zelfs momenten dat ik me vurig voornam om er nooit meer weg te gaan...


Maar er waren ook wel wat nadelen, zoals luidruchtige hangjongeren voor mijn deur, en veel zwerfafval. Niet dat ik denk dat die problemen in andere wijken niet bestaan, maar als je in een hofje woont waarbij je tuin tevens openbare weg is, komen ze wel harder binnen.

Inmiddels, acht jaar later, deed zich een kans voor die ik niet kon laten schieten. Er kwam een betaalbare huurwoning met tuintje vrij in Het Liskwartier, en ik stond eindelijk hoog genoeg op de lijst! Ik had meteen een klik met het lichte huis en het vriendelijke straatje. En vond het ook wel weer tijd voor een nieuwe start.


Om het een écht frisse start te laten worden, moest er wel meerdere malen gewit worden, want de vorige bewoner had nogal veel gerookt...


Maar ik kreeg ontzettend veel hulp...


 

...en het was echt spannend om mijn nieuwe stekkie te zien 'groeien'.

Hier was ik de afgelopen weken zo druk mee, dat er niet veel tijd overbleef om te bloggen...
Maar ik hoop de draad vanaf mijn nieuwe locatie weer snel op te pakken.

To be continued...

16 opmerkingen:

 1. Wat gezellig dat je weer blogt, Firma (want ik ben inmiddels een stille onofficiële volger van je). Wens je veel geluk in je nieuw stulp, die er heerlijk zonnig en vrolijk en huiselijk uitziet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er "warm"uit op de foto's. Veel goeds toegewenst in je nieuwe huis

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk huissie! Geen idee waar het ligt in Rotterdam, maar mijn zus woont aan de Rodenrijsestraat. En ik vind Rotterdam zo leuk, nooit verwacht, maar echt leuk!
  Veel woonplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooi nieuw begin en heel veel geluk in je vrolijke en gezellige nieuwe huisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een zonnig en licht huis. Heerlijk al die helpende handen. Wens je inderdaad veel woonplezier op je nieuwe stek.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk nieuws,.gefeliciteerd met je nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ziet het er leuk uit! Heel veel geluk op je nieuwe woonstek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi plekkie! Jullie hebben hard gewerkt. Heel veel woon geluk/ plezier op je nieuwe stekkie toegewenst. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er supergezellig uit! Gefeliciteerd met je nieuwe huis!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was vast enorm veel werk om het zo mooi te krijgen. Ik hoop dat je nu lekker uit kunt rusten in je nieuwe huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een prachtig huis, en dan die tuin erbij! Mijn woning is trouwens ook een droomstek geworden, kijk maar: https://www.facebook.com/StrowijkNijmegen/posts/650609931737084

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trouwens jongejonge, wat een verschil, voor en na! En ik zie ook de Dikke Dames weer hangen!

   Verwijderen
  2. Wauw! Wat heb je lekker veel licht en ruimte! En wat fijn dat je in de keuken kan eten. En dan ook alles nog ecologisch... Ik kom gauw een keer kijken. Enne...kom ook ff bij mij een bakkie doen, als je in de buurt bent!

   Verwijderen
 12. Wat een leuk en gezellig huis heb je gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allemaal bedankt voor de reacties... Ik was op vakantie en had niet overal WiFi, dus ik kom er nou pas echt aan toe alle reacties wat beter te lezen. Vandaag ook EINDELIJK internet in mijn nieuwe huis, joechei!!!

  BeantwoordenVerwijderen