woensdag 24 december 2014

Terugblik... en vooruit kijken


Na alle ellende uit mijn vorige blog vind ik het tijd om stil te staan bij al het moois dat 2014 me heeft gebracht. Eigenlijk heb ik best nog een boel leuke dingen gedaan.
Zoals daar hebben te lopen te leggen te zijn:

- De paar kleine uitdagingen die ik toch niet kon nalaten om aan te gaan: de Minimum Maand, de No Waste Lunch tijdens de Verdubbeldag, de Speelkwartiertjesweek en de Geefmaand.- Met het Autonoom Buurvrouwenfront ondernam ik een aantal nieuwe projecten, ondermeer: natuurbeleving met peuters. Een voor mij heel nieuwe doelgroep, en o, wat zijn ze schattig, leuk en klein, onderzoekend en leergierig! Alleen met het bestuderen van een paar slakken konden we zo de hele ochtend zoet zijn.


Met een van mijn buurvrouwen maakte ik een flyer voor de gebiedcommissieverkiezingen (zij de vormgeving, ik de tekst), een andere hielp ik bij het bemensen van een streekproducten-afhaalpunt. Daar ben ik inmiddels mee gestopt, maar ik ben nog wel steeds een van haar trouwste klanten.


En dan stelde mijn Bovenste Beste Buuf ook nog eens haar zolder beschikbaar als meditatieruimte! Hier oefenen we met een klein groepje iedere week met mindfulness, een beetje in de trant van Stadsverlichting.

- Dit jaar heb ik bovendien de nodige lanterfantertijd ingelast, ondermeer om naar de wolken te kijken en een vlinder uit de cocon te zien komen.

- We hebben mogen genieten van een lange lente...


- een schitterende zomer...- een gloedvolle herfst, waarin Meneer F. en ik veel boswandelingen maakten...


- en op de valreep: toch nog een echte winter! (edit 27-12)


 - Verder heb ik dit jaar een aantal brave gewoontes ontwikkeld. Ik noemde al mediteren, maar ik ben ook gaan sporten en zelfs ontbijten (aangezien ik tegenwoordig een flinke stok - zeg maar gerust kalashnikov - achter de deur heb, hou ik dat beter vol dan ooit). Ook heb ik mijn oude hobby schilderen weer opgepakt...


- Veel genoten van muziek (zowel van repeteren met de ukulele- en flamencogroep als van het toeschouwer zijn bij Flamenco- en het Bluegrassfestival)...


- Een boel leuke dingen gedaan met mijn neefjes, zoals gekke bekken trekken, poppenkast spelen, de kerstboom optuigen en slootjevissen...


- En (last but not least) HEEL veel support ontvangen van meneer Fluitekruid, vrienden, collega's, familie, de mensen van het ziekenhuis, de fysiotherapie, de thuiszorg, inloophuis De Boei en De Vruchtenburg, en natuurlijk het Autonoom Buurvrouwenfront.
Van het jongste ABF-lid kreeg ik zelfs een mooie pleister...

De band met mijn zus is dit jaar heel hecht geworden en we trekken veel met elkaar op.
Zo namen we samen deel aan de workshop 'Look Good, feel Better', en gaan we regelmatig samen naar De Boei (Over dit 'warme dekentje' heb ik nog niet eerder geblogd, maar dat ga ik zeker nog doen).

Wat 2015 in petto heeft, weet ik niet.
Het gaat zoals het gaat, en alleen vandaag telt.
Ik zal moeten leren omgaan met grote onzekerheid, maar wil blijven openstaan voor het leven met alles wat daarbij hoort, positief of negatief. 

"Je kunt de golven niet stoppen maar je kunt wel leren surfen".

Jon Kabat-Zinn.Goed nieuw jaar, iedereen!

10 opmerkingen:

 1. Hele gezellige feestdagen en een allermooist 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je een prachtig jaar toe waarin hopelijk je gezondheid de boventoon gaat voeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een onvergetelijk prachtig jaar toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je instelling is prachtig, dat scheelt de helft! Goede wensen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel fijne kerst en een prachtig 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo te lezen heb je leren surfen. Ik wens je een rustige zee toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi dat je toch nog de positieve krenten uit het jaar weet te pikken. Ik wens je knallende feestdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, en nou was ik 1 zeer belangrijke krent nog vergeten te vermelden, en dat was De Verdubbeldag! Ik had al de hele tijd zo'n onbestemd gevoel, dat ik iets vergeten was...
   Heb hem er alsnog bij gezet. :-)

   Verwijderen
 8. Hoe is het? Wou je laten weten dat ik geregeld aan je denk en mooie dingen naar je toe denk en natuurlijk je alle goeie en positieve dingen wens en blabla... dat je gewoon helemaal beter moet worden (als in: geen alternatief is ook maar bespreekbaar). Liefs en heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach, wat lief van je, dankjewel. Het gaat goed met me, zoals je in mijn kersverse blogpost kunt lezen. Vind het ook heel leuk om jouw avonturen in Noorwegen te volgen, maar ik loop nog een beetje achter met het bijhouden van alle blogs...

   Verwijderen