woensdag 17 september 2014

Alles komt goed!

Op Prinsjesdag heb ik meestal wel betere dingen te doen dan uren voor de tv hangen en naar vrouwen met rare hoedjes kijken. Ik had ook geen zin om me te ergeren, dus ben ik een flink eind gaan wandelen in het Kralingse Bos. Het was prachtig weer, het rook heerlijk en de vogeltjes floten. Thuis heb ik nog een filmpje gekeken en ben vroeg naar bed gegaan.

Tot mijn grote verbazing is ook chemo 4 goed gevallen. De dokter had gewaarschuwd dat chemo 4 t/m 6 (met gif van de taxus) zwaarder zouden gaan worden. Ze gaf me van tevoren een waslijst van alle enge bijverschijnselen die ik zou kunnen krijgen, maar die zijn vrijwel allemaal uitgebleven.Af en toe voel ik wel wat pijn in mijn schenen en onderrug, maar kan nou niet zeggen dat ik me doodziek voel. Hooguit wat sneller moe, ik moet erop letten dat ik op tijd gas terug neem.

Door geestelijke moeheid kan je gelukkig wél heen trainen. Dus wandel ik veel, heb al een keer gezwommen, zit af en toe weer op de fiets. En daar knap ik enorm van op!
Aan de fysiotherapeut heb ik gevraagd om een fitnessprogrammaatje voor me te maken, zodat ik weer een beetje conditie op kan bouwen. Eergisteren heb ik voor het eerst met gewichten getraind. Het zijn gewichtjes van niks, maar toch voelt het stoer.

Ik ga weer af en toe een paar uur naar mijn werk, en het doet me goed om mijn collega's te zien en weer wat kleine dingen te doen. Toen ik mijn collega in de les hielp, kwamen er meteen kinderen naar me toe: 'Juf, kunt u ons helpen? We snappen de opdracht niet.' Dat vond ik zo'n hartverwarmend moment, dat ik ineens weer gewoon de juf was, en geen zielige patiënt met een pruik op. Het fijne aan kinderen is dat ze met zichzelf bezig zijn en helemaal niet met jou.

Met mijn zussie gaat het trouwens ook goed!


Net dacht ik: nu ik toch weer volop deelneem aan het openbare leven, laat ik ook meteen maar even de samenvatting van de Miljoenennota lezen, dan kan ik weer meepraten bij de slager en de groenteboer, zo van tsjongejongejonge, het is me toch weer wat met die hoge heren in Den Haag, ja mevrouw, ik denk het en u zegt het.

Maar eerlijk gezegd valt het me mee, wat ik tot zover gelezen heb dan. Er zitten vast wel addertjes (pythons? boa constrictors?) onder het gras, maar tot zover is het woord 'bezuinigen' - in de samenvatting, althans - bijna niet gevallen. Zelfs het woord 'hervormingen' kwam ik gelukkig niet tegen (en laat ik maar niet achterdochtig zijn en denken dat ze dit jaar weer een ander sneaky synoniem bedacht hebben, want je moet een beetje vertrouwen hebben in de mensen, toch?).

Zo hee, is dat even een mooi begin van de dag! We hoeven niet meer te bezuinigen! Ik ga zo  maar weer even een rondedansje doen door de kamer:


In Huis ten Bosch vieren ze het ook. Het salaris van Willem Alexander stijgt van 817.000 naar 823.000 euro, dat van Maxima van 324.000 naar 326.000 euro, en dat van Beatrix van 462.000 naar 465.000 euro.

Ja, ik vond het ook hoog tijd dat ze er een beetje geld bij kregen. Maakte me al een beetje zorgen: Willem-Alexander zag de laatste tijd een beetje pips. Maxima was al afgevallen en had vaak van die donkere kringen onder haar ogen. En Beatrix zag ik de laatste tijd wel heel vaak met hetzelfde jasje, dat volgens geruchten ook nog van de kringloopwinkel kwam.


Zo'n crisis gaat die mensen natuurlijk ook niet in hun kouwe kleren zitten. Fijn dat het met hen ook weer wat beter gaat! En tof dat Huis ten Bosch eindelijk weer een verfje krijgt, want het zag er natuurlijk niet uit. Ze vervangen ook meteen even het elektriciteitsnet en de waterleidingen, en dat gaat 35 miljoen euro kosten. (Dat valt me dan wel weer een beetje tegen van Willem-Alexander, dat hij zelf niet even de gereedschapskist pakt, dat zou de kosten toch een beetje drukken. Maar  ja, hij kan natuurlijk niet aan burgerparticipatie doen, want hij is geen burger.)

Wel een beetje jammer dat de ouderen weer de klos zijn (ja, daar was het woord bezuinigen tóch nog een keertje gevallen. oeps!), maar ach, die klagen graag en je moet ze natuurlijk wel iets geven om over te klagen.

Zien jullie wel: alles komt goed!

(Knap hé, dat ik me deze keer helemaal niet geërgerd heb)

11 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het zo goed met je gaat en je lekker naar buiten kunt met dit prachtige weer!
  Ik kom meestal rond Prinsjesdag terug uit Griekenland en zo ook dit jaar, waardoor het hele miljoenengedoe aan me voorbij gaat... En eigenlijk, heel stiekem vind ik dat helemaal prima. Scheelt ook een hoop ergernis.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn,dat je geen bijwerkingen hebt.Ach ja,die ouderen. Gun ze een geranium om achter te zitten en verder kun je uitknijpen die hap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, je bent al de tweede blogster die zich (niet) ergert aan de verhoogde gage van het koningshuis. Ik laat de tv altijd bewust uit op die dag, het zegt me werkelijk niets. En alle voorspellingen omtrent inkomensstijging of daling blijken bij ons nooit op te gaan, dus wat moet ik ermee.
  Fijn om te lezen dat het steeds zo goed gaat met de chemo-kuren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, goed hé. Wie is de andere blogster?

   Verwijderen
  2. Mmiirraah. Schrijft ook erg leuk. Was bij haar geen ergeren hoor, meer verwonderen. Eigenlijk net als jij, toch?

   Verwijderen
  3. Nou ja, de groeiende kloof tussen arm en rijk is natuurlijk wel verschrikkelijk onrechtvaardig. Maar als ik me aan elke individuele exorbitant rijke stinkerd zou moeten ergeren, zou ik wel aan de gang kunnen blijven. Eigenlijk kan je er maar beter medelijden mee hebben. Om de president van Uruguay maar weer eens te citeren: 'My definition of poor are those who need too much. Because those who need too much, are never satisfied.' Om nog niet eens te spreken over al die verantwoordelijkheden en stomme gedragsregels die erbij horen als je van koninklijke bloede bent. Ik zou niet met Maxima willen ruilen.

   Verwijderen
  4. Nou vermoed ik dat dit wederzijds geldt, maar dat terzijde. :-)

   Verwijderen
 4. Fijn dat je je -relatief- goed voelt! En dat je weer bent gaan trainen!
  Deed wel hardop grinniken om je prinsjesdagstukje. Bee moet de fijne kneepjes van het thrift-shoppen toch eens wat beter onder handen zien te krijgen.
  En buitenlucht is gewoon superdupergezond. Ik denk dat WimLex meer buiten moet, in plaats van meer geld. Of werkt dat anders bij de bovenonsgestelden?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was gisteren in Het Loo (ben heulemaal niet koningsgezind, maar in het kader van blikverruiming, algemene ontwikkeling en een leuke tentoonstelling over Grace Kelly) en Grace bleek aan recyclen te doen! Jurkjes werden regelmatig gedragen en op de kiek gezet, nix mis mee. Nu bedenk ik me.... Zouden de 3 A-tjes daarom altijd in hetzelfde tenu rondlopen? Kwantumkorting? :) Fijn dat het goed gaat met Zus en jou!

  BeantwoordenVerwijderen