dinsdag 1 juli 2014

Week in beeld

Even wat mooie momenten op een rijtje.


Slootjevissen met de neefjes: we  vonden ruggenzwemmers, bootsmannetjes, voorntjes, witte muggenlarven, waterkevers, jufferlarven en een klein waterspinnetje.
Biggetjes geboren op de kinderboerderij! En ik heb ook nog drie lessen gegeven aan de kleuters. Over hoe je kunt zien dat iets leeft. (Jongetje: 'Dat plantje leeft omdat het rechtop staat.' Ik: 'En als het plantje hangt, wat dan?' Hij: 'Dan is het plantje moe.' Meisje: 'Dan is het plantje dood!' Jongetje: 'Dan is het plantje doodmoe.')


Fijne dagen in mijn straatje... Met uitzicht op zelf geplukte boeketten, mijn Little Free Library en mijn Zonnige Buuf.... 


Door een andere Buuf (die van de ukuelele) mee uit eten genomen bij Gare du Nord in de Agniesebuurt. Veganistisch eten in een treinwagon, of- in ons geval- op het terrasje ervoor, met uitzicht op vrolijke stadstuintjes. Zeer aanbevelenswaardig! Rotterdam Noord heeft steeds meer weg van Berlijn, met al die leuke kleinschalige initiatieven. Weg met al die gelikte prestige-projecten, met uniformiteit en bureaucratie. Weer ouderwetsch ruimte voor creativiteit, en hier en daar een tikje anarchie.


Alhoewel sommige kleinschalige initiatieven zó aanslaan, dat ze inmiddels al behoorlijk beroemd aan worden zijn, en er zelfs mensen van ver over de grens naartoe komen. Zoals Het Pijnackerplein Bluegrass Festival in het Oude Noorden, waar ik ieder jaar weer reikhalzend naar uit kijk. Ook afgelopen weekend waren het weer prachtige dagen, met veel doorrookte whiskeystemmen, vingervlugge banjo-virtuozen en vuige rock'n billy's, allemaal gratis ende voor nop!  Hier een impressie...


 Op de vintage markt aldaar kocht ik nog deze:


Eentje voor mijn zus, en eentje voor mijzelf. Dat prachtige vastberaden smoelwerk staart me nu militant aan vanaf mijn keukenmuur...


Waardoor ik me gemotiveerd voel om powerontbijtjes te maken...(yoghurt met muesli, chiazaadjes, goji-bessen, bijenpollen, bosbessen, frambozen en appel)


... en warme maaltijden met zeer veel groentetjes om het immunsysteem een boost te geven (pasta met paddenstoelen, rode ui, courgette, knoflook, tuinbonen, veldsla, tomaat, avocado en créme fraiche)


Gisteren mijn eerste chemo gehad, en ik ben nog steeds niet misselijk! De medicatie tegen de misselijkheid helpt gelukkig goed, tot op heden. Daar maakte ik me het meest zorgen over, want lekker eten bepaalt toch wel voor een groot deel mijn leven(slust). Toch wel fijn als je het dan ook een beetje binnen houdt!

Zo meteen komt mijn buuf me halen, en gaan we op pruikenjacht.Waarover later meer.

11 opmerkingen:

 1. Dat ziet er allemaal supermooi en lekker uit! Geweldig uitstapje met je neefjes. En natuurlijk fantastisch dat je niet misselijk bent geworden. Heel veel succes met het uitkiezen van een pruik, kies je een beetje een gekke, bijvoorbeeld heeeeel lang blond of juist een lekker praktisch kapseltje? ;-) Succes, enne hou je taai taai! Gaat vast lukken met die taaie dame aan den wand...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gekke pruiken heb ik al: een Linda de Mol-model en een Gothic exemplaar, allebei ooit eens aangeschaft voor feestjes. De pruik die ik nu besteld heb, lijkt heel erg op mijn echte haar, want zo tussen de extravagante buien door wil je er ook wel eens normaal uitzien. ;-)

   Verwijderen
 2. o Berlijn vind ik zo'n fijne plek! Fijn dat het dan op deze manier wat dichterbij komt :) Leuk van dat soort dingetjes. Ook fijn dat de eerste chemo is meegevallen.
  Toen de tijd daar was voor mijn mama om een pruik te gaan uitzoeken ben ik ook met haar meegegaan. We hebben best wel lol gehad toen ondanks de vervelende bijwerking die in je achterhoofd zit natuurlijk. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het lijkt me dubbel: aan de ene kant is dat pruiken passen best lollig, maar ze gaan het dan eerst ter plekke kaal scheren en dat lijkt me wel een emotioneel moment. Mijn buuf gaat dus mee voor support. Maar het is wel een goeie service: je komt met haar binnen en gaat met haar weer naar buiten. En als je je niet lekker voelt, komen ze bij je thuis.

   Verwijderen
 3. Wat een leuke foto's allemaal! En je minibibliotheek vind ik helemaal leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hé? Ik zou er eigenlijk nog raampjes in willen en een schuin dakje erop. Op Facebook staan ontzettend veel leuke Little Free Libraries wat echt van die mini-huisjes zijn waar je naar binnen kunt kijken. Maar als eerste voorlopige versie is deze ook best grappig.

   Verwijderen
 4. Bij mij hielpen de volgende zaken goed tegen de misselijkheid van de chemo (de pillen maakten mij zieker);
  frisse, koele lucht
  ijskompressen (worden tegen kaal worden gegeven, maar hielpen mij vooral bij draaierigheid
  gemberthee!!!
  zachte kost als aardappelpure en appelmoes en lichte soepjes en yoghurt
  Het proberen waard!
  Sterkte en dank voor je leuke comment van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij jou is het alweer tien jaar geleden, ik heb van meerdere kanten gehoord dat de anti-misselijkheidspillen de laatste jaren verbeterd zijn. Ik hoop dat het de komende weken ook zo goed blijft gaan, maar het kan natuurlijk best dat ik na de volgende chemo's wel misselijk word. Ik ben inderdaad ineens erg van de thee, de soep en de yoghurtjes, en ik ga iedere dag naar buiten. Gemberthee heb ik nog niet geprobeerd, dat lijkt me wel ene goede tip, lekker en verwarmend. Dank!

   Verwijderen
  2. Gember werkt sowieso goed tegen misselijkheid. Je kunt een beetje verse gember raspen en in je thee en/of over je eten strooien.

   Verwijderen
  3. Zo schattig... Mijn buuf heeft net dit blog gelezen en komt meteen gemberthee brengen. Een vriend had het meegenomen uit Azië. Echt lekker, ik drink het nu met honing.

   Verwijderen
 5. Zie die grote big, die moet het niet makkelijk hebben gehad met zoveel kleintjes en dan die hitte...

  BeantwoordenVerwijderen