donderdag 21 juni 2012

Flierefluiten voor gevorderden

Leestip: 'Leve de vrijheid' van Tom Hodgkinson, een man die lanterfanten en zo min mogelijk consumeren tot zijn ultieme levensdoelen heeft gemaakt. Hij schrijft alleen in de ochtenduren (o.a. voor zijn krant en site, The Idler oftewel 'de Lanterfanter'), en besteedt de rest van de dag aan luieren, ukulele spelen, wandelen en tuinieren. Gaandeweg blijkt dat hij het nog best druk heeft, want hij wil zoveel mogelijk zelfvoorzienend leven. Maar daar geniet hij meer van dan van werken voor geld. Zie hier zijn Manifest (klik erop als je het beeld wilt vergroten):


5 opmerkingen:

 1. Geinig! Ik heb hem uitgeprint op A4 en op mijn prikbord gehangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ik heb dit boek ook gelezen. En had direct zin om ukelele te leren spelen. En nu lees ik dat jij dat ook doet ! Wat ontzettend leuk zeg. Dit boek heeft me wel even door mekaar geschud, en dan bedoel ik dat positief. En dan bedoel ik vooral; het heeft me aan het denken gezet over mijn eigen vrijheid. Ik heb zijn andere boek ook gelezen. Ben de titel even kwijt; lof der luiheid geloof ik. Heeft me ook aan het denken gezet. Leuk dat je ukulele speelt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, het is echt een heel leuk en laagdrempelig instrument. Ik heb nooit een instrument gespeeld, maar met drie akkoorden kan je al aardig wat liedjes mee hakken. Het was wel een leuke ontdekking dat Hodkinson ook aan consuminderen en onthaasten deed, mijn mening deelde over niet te veel werken, en óók nog eens ukulele speelde. Het gaf mij het gevoel dat alles 'op z'n plaats viel', dat al die losse dingetjes waarmee ik bezig was op de een of andere manier bij elkaar hoorden. Een kaboutergitaartje en consuminderen is een prima combi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gevoel had ik ook na het lezen van zijn boek. Ik was al heel lang blijmoedig aan het consuminderen. Geinspireerd door met name boeken van het vrekkenechtpaar. Daardoor kwam ik in een andere mindset wat geld betreft en keuzes die ik maakte. Echt super ! Het boek van Tom gaf daar heel duidelijk nog een extra dimensie aan. Het boek had voor mij inderdaad ook een verbindend effect. Mooi hoe je dat onder woorden hebt gebracht. Heb er vandaag over zitten nadenken. Bedankt dus !

   Verwijderen